100 ml gotowego do spożycia produktu zawiera: 3,2 g tłuszcz (w tym 1 g kwasy tłuszczowe nasycone, 1,6 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone i 0,5 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 436 mg kwas linolowy (LA), 52,5 mg kwas alfa-linolenowy (ALA), 1,2 mg kwas arachidonowy, 17 mg DHA (kwas dokozaheksaenowy), w tym 3,6 EPA (kwas eikozapentaenowy)), 8,3 g węglowodany (w tym 8,2 g cukry, 8,1 g laktoza) 0,3 g błonnik (w tym oligosacharydy: 0,24 g galaktooligosacharydy, 0,04 g fruktooligosacharydy), 1,4 g białko, 60 µg wit. A, 1,7 µg wit D, 1,3 mg wit. E, 4,3 µg wit. K, 9,5 mg wit. C, 0,11 mg tiamina (B1), 0,14 mg ryboflawina (B2), 0,46 mg niacyna (B3), 0,051 mg wit. B6, 7,5 µg kwas foliowy, 0,19 µg wit. B12, 2 µg biotyna, 0,52 mg kwas pantotenowy, 23 mg sód, 72 mg potas, 52 mg chlorek, 69 mg wapń, 50 mg fosfor, 6,8 mg magnez, 1 mg żelazo, 0,50 mg cynk, 0,054 mg miedź, 0,005 mg mangan, Ł0,01 mg fluorek, 3,1 µg selen, 13 µg jod, 0,1 g pozostałe oligosacharydy GOS; wartość energetyczna: 285 kJ/68 kcal.
Komentarze [0]