Wartości odżywcze w 100 g proszku: 25 g tłuszcze w tym: 11 g kwasy tłuszczowe nasycone, 9,6 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 4,3 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 3400 mg kwas linolowy (LA), 400 mg kwas alfa-linolenowy (ALA), 120 mg kwas µarachidowy (ARA), 120 mg Kwas dokozahekarnowy (DHA), 30 mg kwas eikozapentaenowy (EPA), 56 g węglowodany,w tym: 55 g cukry, 55 g laktoza, 3,0 g błonnik, 9,9 g białko, 16 mg L-karnityna, 0,41 g sól, 432 µg wit. A, 12 µg wit. D, 8,2 mg wit. E, 33 µg wit. K, 69 mg wit. C, 0,5 mg tiamina (B1), 1 mg ryboflawina (B2), 3,2 mg niacyna, 0,35 mg wit. B6, 62 µg kwas foliowy, 0,62 µg wit. B12, 12 µg biotyny, 3,95 mg kwas pantotenowy, 163 mg sód, 528 mg potas, 380 mg chlorki, 591 mg wapń, 383 mg fosfor, 38 mg magnez, 5,9 mg żelazo, 4,7 mg cynk, 0,39 mg miedź, 0,026 mg mangan, 0,044 mg fluorek, 22 µg selen, 94 µg jod, 163 mg cholina, 17 mg nukleotydy, 40 mg tauryna.
Komentarze [0]