Wartość odżywcza 100 ml gotowego do spożycia mleka: 3,1 g tłuszcz (w tym 1 g kwasy tłuszczowe nasycone, 1,6 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 0,5 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 422 mg kwas linolowy (LA), 50,8 mg kwas a-linolenowy (ALA), 1, mg kwas arachidonowy (ARA), 16,5 mg kwas dokozaheksaenowy (DHA), 3,5 mg kwas eikozapentaenowy (EPA)), 7,9 g węglowodany (w tym 7,8 g cukry, 7,6 g laktoza) 0,6 g błonnik (w tym 0,47 g GOS, 0,08 g FOS), 1,3 g białko1,9 mg , L-karnityna,, 58 µg wit. A, 1,65 µg wit. D, 1,2 mg wit. E, 5,3 µg wit. K, 8,6 mg wit. C, 0,07 mg tiamina0,13 mg, ryboflawina, 0,44 mg niacyna, 0,049 mg wit. B6, 7,5 µg kwas foliowy, 0,16 µg wit. B12, 1,8 µg biotyna, 0,54 mg Kwas pantotenowy, 23,6 mg sód, 75 mg potas, 54 mg chlorek, 70 mg wapń, 49 mg fosfor, 6,9 mg magnez, 0,99 mg żelazo, 0,49 mg cynk, 0,052 mg miedź, 0,005 mg mangan, 0,006 mg fluorek, 3 µg, selen, 13 µg, jod, 0,2 g, galaktooligosacharydy, 0,2 fruktooligosacharydy; wartość energetyczna: 277/66 kJ/kcal.
Komentarze [0]