Wartości odżywcze 100 g proszku: 2024 kJ (484 kcal) wartość energetyczna, 25 g tłuszcze: w tym 11 g kwasy nasycone, 9,5 kwasy jednonienasycone, 4,2 g kwasy wielonienasycone, 3300 mg kwas linolowy (LA), 390 mg kwas a-linolenowy (ALA), 120 mg kwas arachidowy (AA), 120 mg kwas dokozaheksaenowy (DHA), 30 mg kwas eikozapentaenowy (EPA), 53 g węglowodany, w tym 53 g cukry, 52 g laktoza, 5 g błonnik, 1,8 g oligosacharydy GOS, 0,29 oligosacharydy FOS, 9,7 g białko, 15 mg L-karnityna, 0,4 g sól, 423 µg wit. A, 12 µg wit. D, 8,2 mg wit. D, 8,2 mg wit. E, 42 µg wit. K, 68 mg wit. C, 0,48 mg tiaminy, 1 mg ryboflawiny, 3,2 mg niacyna, 0,34 mg wit. B6, 61 µg kwasu foliowego, 0,6 µg wit. B12, 12 µg biotyny, 3,7 mg kwas pantotenowy, 161 mg sód, 553 mg potas, 388 mg chlorek, 580 mg wapń, 374 mg fosfor, 38 mg magnez, 5,8 mg żelazo, 4,6 mg cynk, 0,38 mg miedź, 0.027 mg mangan, Ł0,044 mg fluorek, 22 µg selen, Ł44 µg chrom, Ł44 µg molibden, 92 µg jod, 39 mg tauryna, 160 mg cholina, 17 mg nukleotydy, 0,8 g pozostałe GOS.
Komentarze [0]