Wartości odżywcze w 100 g proszku: 1946 kJ / 464 kcal wartość energetyczna, 21 g tłuszcz, w tym 9 g kwasy tłuszczowe nasycone, 8,7 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 3,5 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone, 2800 mg kwas linolowy (LA), 330 mg kwas a-linolenowy (ALA), 70 mg kwas arachidonowy (AA), 120 mg kwas dokozaheksaenowy (DHA), 20 mg kwas eikozapentaenowy (EPA), 55 g węglowodany, w tym: 24 g cukry, 19 g laktoza, 3,9 g błonnik, w tym: 3,4 g oligosacharydy GOS, 0,56 g oligosacharydy FOS, 11 g białko, 13 mg L-karnityna, 0,51 g sól, 407 µg wit. A, 12 µg wit. D, 11 mg wit. E, 34 µg wit. K, 60 mg wit. C, 491 mg wapń, 288 mg fosfor, 46 mg magnez, 6,9 mg żelazo, 3,4 mg cynk, 0,37 mg miedź, 0,05 mg mangan, Ł0,04 mg fluorek, 21 µg selen, Ł42 µg chrom, Ł42 µg molibden, 88 µg jod, 35 mg tauryna, 116 mg cholina, 16 mg nukleotydy, 1,6 g pozostałe oligosacharydy GOS.
Komentarze [0]