100 g proszku zawiera: 26 g tłuszczu, w tym kwasy nasycone 19,9 g, kwasy jednonienasycone 12 g, kwasy wielonienasycone 4,3 g, w tym kwas linolowy (LA) 3200 mg, kwas a-linolenowy (ALA) 490 mg, kwas arachidonowy (AA) 120 mg, kwas dokozaheksaenowy (DHA) 120 mg, kwas eikozapentaenowy (EPA) 20 mg, fosfolipidy 669 mg, trójglicerydy średniołańcuchowe 2,3 g;49 g węglowodanów, w tym cukry 39 g, w tym laktoza 39 g; 3,9 g błonnika, w tym oligosacharydy (GOS) 3,3 g i oligosacharydy (FOS) 0,55 g; 14 g białka, 0,45 g soli, 679 µg wit. A, 12 µg wit. D, 15 mg wit. E 15, 40 µg wit., 82 mg wit. C, 0,62 mg tiaminy, 1,1 mg ryboflawiny, 8 mg niacyny, 0,52 mg wit. B6, 216 µg kwasu foliowego, 1,2 µg wit. B12, 21 µg biotyny, 4 mg kwasu pantotenowego, 180 mg sodu, 508 mg potasu, 391 mg chlorku, 565 mg wapnia, 325 mg fosforu, 49 mg magnezu, 8 mg żelaza, 6,2 mg cynku, 0,41 mg miedzi, 0,037 mg manganu, 0,044 mg fluorku, 22 mg selenu, 44 µg chromu, 44 µg molibdenu, 148 µg jodu, 0,45 mg L-karnityny, 33 mg tauryny, 152 mg choliny, 22 mg nukleotydów.
Komentarze [0]