Płyn. 100 ml gotowego do spożycia mleka zawiera: 3,4 g tłuszczy, w tym kwasy tłuszczowe: 0,93 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1,9 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0,6 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, w tym: 445 mg kwasu linolowego (LA), 53 mg kwau a-linolenowego (ALA), 16,5 mg kwasu arachidonowego (AA), 3,6 mg kwasu eikozapentaenowego (EPA), 7,2 g węglowodanów w tym: 7,2 g cukru, w tym 6,9 g laktozy, 0,6 g błonnika, w tym: 0,48 g GOS, 0,08 g FOS, 1,5 g białka, w tym: 1,6 mg L-karnityny, 58 µg wit. A, 1,45 µg wit. D, 1,1 mg wit. E, 4,4 µg wit. K, 9,2 mg wit. C, 0,07 mg tiaminy, 0,14 mg ryboflawiny, 0,43 mg niacyny, 0,05 mg wit. B6, 8 µg kwasu foliowego, 0,17 µg wit. B12, 1,8 µg biotyny, 0,53 mg kwasu pantotenowego. Składniki mineralne: 25,9 mg sodu, 88 mg potasu, 52 mg chlorku, 63 mg wapnia, 41 mg fosforu, 5,8 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 0,053 g miedzi, 0,002 g manganu, Ł0,006 mg fluorku, 2,7 µg selenu, 13 µg jodu, 7,1 mg inozytolu, 5,4 mg tauryny, 22 mg choliny, 2,3 mg nukleotydów, 0,2 g pozostałe GOS. Wartość energetyczna: 276 kJ/66 kcal. Proszek. 100 ml gotowego do spożycia mleka zawiera: 3,4 g tłuszczy, w tym: 1,2 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1,6 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0,5 g kwasów tłuszczowch wielonienasyconych, 428 mg kwasu linolowego (LA), 51 mg kwasu a -linolenowego (ALA), 16,5 mg kwasu arachidonowego (ARA), 3,6 mg kwasu eikozapentaenowego (EPA), 7,2 g węglowodanów, w tym 7 g cukru, 6,8 g laktozy, 0,6 g błonnika, w tym 0,48 g GOS, 0,08 g FOS, 1,5 g białka, 1,7 mg L-karnityny, 58 µg wit. A, 1,45 µg wit. D1,3 mg wit. E, 3,4 µg wit. K, 9,9 mg wit. C, 0,06 mg tiaminy, 0,13 mg ryboflawiny, 0,43 mg niacyny, 0,039 mg wit. B6, 9,1 µg kwasu foliowego, 0,17 µg wit. B12, 1,3 µg biotyny, 0,52 mg kwasu pantotenowego. Składniki mineralne: 33 mg sodu, 88 mg potasu, 50 mg chlorku, 60 mg wapnia, 32 mg fosforu, 5,7 mg magnezu, 0,53 mg żelaza, 0,48 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,004 mg manganu, 0,004 mg fluorku, 2,8 µg selenu, 13 µg jodu.7,5 mg inozytolu, 5,3 mg tauryny, 24 mg choliny, 2,3 mg nukleotydów, 0,2 g pozostałe GOS. Wartość energetyczna: 276 kJ (66 kcal).
Komentarze [0]