Preparat jest suplementem diety ułatwiającym odchudzanie, wykorzystującym naturalne własności składników białej fasoli (Phaseolus vulgaris). Zawarta w niej fasolamina jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi, znajdującej się w takich produktach spożywczych, jak np. ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Fasolamina blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu trawiennego: alfa-amylazy, zanim przekształci on skrobię w cukry proste, łatwo przetwarzane przez organizm w tkankę tłuszczową. Dzięki temu węglowodany nie są w całości trawione przez układ pokarmowy, co w efekcie obniża kaloryczność posiłku. Zapasy energii nie kumulują się w organizmie pod postacią tłuszczu, który w nadmiarze powoduje otyłość.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ładowanie komentarzy nie powiodło się. Spróbuj ponownie za chwilę.
Nasza strona używa plików cookies, czyli ciasteczek.
Do czego są one potrzebne mogą dowiedzieć się Państwo tutaj Korzystając ze strony, wyrażają Państwo zgodę na używanie ciasteczek (cookies). Ustawienia dotyczące przechowywania ciasteczek można zmienić w swojej przeglądarce.
OŚWIADCZENIE
Wejście do serwisu dla lekarzy i farmaceutów wymaga
potwierdzenia oświadczenia widocznego na stronie. Jeśli nie spełniasz wymienionych
warunków, kliknij przycisk Pomiń.
LekSeek Polska Spółka z o. o. Sp.k. oświadcza, że udostępniany ze strony: receptuariusz.pl
program informatyczny do wystawiania recept jest tylko narzędziem pomocniczym ułatwiającym
sporządzenie recepty, a zastosowanie konkretnego leku w określonej dawce jest w każdym wypadku
elementem indywidualnej terapii, której postać jest wynikiem medycznego rozpoznania stanu zdrowia
danego pacjenta dokonanego przez lekarza medycyny i na jego wyłączną odpowiedzialność zarówno pod
względem medycznym, jak i formalnej zgodności wystawianej recepty z właściwymi przepisami i
wymaganiami instytucji publicznoprawnych zajmujących się organizacją, regulacją i finansowaniem rynku usług medycznych.
Komentarze [0]