100 ml diety zawiera 3,8 g białka (białko mleka i soi), 3,4 g tłuszczów (w tym 1,4 mg nasyconych kwasów tłuszczowych, 1,2 g niezbędnych kwasów tłuszczowych i 1,33 g MCT), 13,8 g węglowodanów (sacharoza i maltodekstryna), 1,5 g włókien roślinnych; witaminy: 0,07 mg wit. A, 0,46 µg wit. D, 1 mg wit. E, 6,6 µg wit. K11, 0,13 mg wit. B1, 0,17 mg wit. B2, 0,16 mg wit. B6, 0,26 µg wit. B12, 1,2 mg nikotynamidu, 0,46 mg kwasu pantotenowego, 13 µg kwasu foliowego, 13 µg biotyny, 6 mg wit. C; składniki mineralne: 133 mg sodu, 155 mg potasu, 205 mg chloru, 67 mg wapnia, 63 mg fosforu, 27 mg magnezu, 1,3 mg żelaza, 1 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,27 mg manganu, 0,13 mg fluoru, 13,3 µg jodu, 10 µg molibdenu, 6,6 µg chromu, 5 µg selenu oraz 26,6 mg choliny. Wartość energetyczna 100 ml diety: 420 kJ (100 kcal). Osmolalność: 300 mOsm/kg H2O; osmolarność: 250 mOsm/l.
Komentarze [0]