3,6 g tłuszcz w tym: 1,5 g kwasy tłuszczowe nasycone, 1,7 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone, 0,5 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone; w tym: 400 mg kwas linolowy (Omega-6), 50 mg kwas alfa-linolenowy (Omega-3), 13,4 mg kwas arachidonowy (ARA), 13,4 mg kwas dokozaheksaenowy (DHA), 7,1 g węglowodany; w tym: 7,1 g cukry; w tym: 7 g laktoza, 4,3 mg inozytol, 0,3 mg błonnik; w tym: 0,3 g galaktooligosacharydy (GOS), 1,3 g białko; w tym: 1,8 mg L-karnityna, składniki mineralne: 21 mg sód, µ85 mg potas, 52 mg chlorek, 52 mg wapń, 28 mg fosfor, 4,6 mg magnez, 0,60 mg żelazo, 0,60 mg cynk, 0,054 mg miedź, 0,0050 mg mangan, <0,005 mg fluorek, 3,9 µg selen, 15 µg jod; wit.: 55 µg wit. A, 1,5 µg wit. D, 0,7 mg wit. E, 5,2 µg wit. K, 9,1 mg wit. C, 0,051 mg tiamina, 0,14 mg ryboflawina, 0,34 mg niacyna, 0,029 mg wit. B6, 10 µg kwas foliowy, 0,10 µg wit. B12, 1,5 µg biotyna, 0,34 mg kwas pantotenowy, 26 mg cholina.
Komentarze [0]