100 g prosz. zawiera: wartość energetyczna: 2129 kJ/509 kcal, tłuszcz 27,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,6 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 12,3 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 3,8 g, w tym kwas linolowy (Omega-6): 3100 mg, kwas alfa-linolenowy (Omega-3): 470 mg, kwas arachidonowy (ARA): 102,0 mg, kwas dokozaheksaenowy (DHA): 102,0 mg, węglowodany: 53,8 g w tym cukry: 53,8 g w tym laktoza: 53,2 g, inozytol: 32 mg, błonnik: 3,1 g, białko: 9,67 g w tym L-karnityna: 14 mg, sól: 0,39 g, sód: 160 mg, potas: 589 mg, chlorek: 395 mg, wapń: 399 mg, fosfor: 229 mg, magnez: 35 mg, żelazo: 5,4 mg, cynk: 4,6 mg, miedź: 0,41 mg, mangan: 0,039 mg, fluorek: <0,040 mg, selen: 30 µg, chrom: <5,0 µg, molibden: 12,0 µg, jod: 113 µg; wit. A: 417 µg, wit. D: 12 µg, wit. E: 5,4 mg, wit. K: 40 µg, wit. C: 69 mg, tiamina: 0,39 mg, ryboflawina: 1,3 mg, niacyna: 2,6 mg, wit. B6: 0,22 mg, kwas foliowy: 77,5 µg, wit. B12: 1,1 µg, biotyna: 12 µg, kwas pantotenowy: 2,6 mg, cholina: 194 mg.
Komentarze [0]