100 g prosz. zawiera: wartość energetyczna: 2138 kJ/511 kcal, tłuszcz: 27,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,4 g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 11,0 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 4,4 g w tym kwas linolowy (Omega-6): 3670 mg, kwas alfa-linolenowy (Omega-3): 400 mg, kwas arachidonowy (ARA): 103,0 mg, kwas dokozaheksaenowy (DHA): 103,0 mg, węglowodany: 54,3 g w tym cukry: 23,1 g w tym laktoza: 20,7 g, inozytol: 33 mg, skrobia: 11,7 g, błonnik: 2,4 g w tym galaktooligosacharydy (GOS): 2,4 g, białko: 9,80 g w tym L-karnityna: 9,0 mg, sól: 0,40 g, sód: 160 mg, potas: 594 mg, chlorek: 398 mg, wapń: 399 mg, fosfor: 229 mg, magnez: 35 mg, żelazo: 4,7 mg, cynk: 3,9 mg, miedź: 0,41 mg, mangan: 0,039 mg, fluorek: 0,039 mg, selen: 30 µg, chrom: 5,5 µg, molibden: 18 µg, jod: 114 µg, wit. A: 420 µg, wit. D: 12 µg, wit. E: 5,5 mg TE, wit. K 40 µg, wit. C: 69 mg, tiamina: 0,39 mg, ryboflawina: 1,1 mg, niacyna: 2,6 mg, wit. B6: 0,22 mg, kwas foliowy: 78,1 µg, wit. B12: 0,80 µg, biotyna: 12 µg, kwas pantotenowy: 2,6 mg, cholina: 195 mg.
Komentarze [0]