100 ml preparatu (otrzymanego po dodaniu 3 płaskich miarek proszku do 90 ml wody) zawiera 1,7 g białka soi, 3,6 g tłuszczu (w tym 650 mg kwasu linolowego i 80 mg kwasu a-linolenowego), 8,3 g węglowodanów (6 g dekstryn, 2,2 g maltozy i 0,1 g glukozy); witaminy: 62 µg wit. A, 60 µg wit. B1, 0,1 mg wit. B2, 60 µg wit. B6, 0,09 µg wit. B12, 9 µg kwasu foliowego, 0,4 mg kwasu pantotenowego, 1,1 mg niacyny, 14 mg wit. C, 1,4 µg wit. D, 1,4 mg wit. E, 2 µg biotyny, 3,7 µg wit. K; składniki mineralne: 84 mg potasu, 75 mg wapnia, 50 mg chloru, 38 mg fosforu, 26 mg sodu, 7,2 mg magnezu, 0,9 mg żelaza, 0,6 mg cynku, 10 µg jodu, 49 µg miedzi, 40 µg manganu, 5,8 µg molibdenu, 4 µg fluoru, 2,9 µg chromu, 1,1 µg selenu oraz 4,2 mg tauryny, 1,4 mg L-karnityny, 6,9 mg choliny i 2,9 mg inozytolu. Wartość energetyczna 100 ml: 301 kJ (72 kcal). Osmolarność: 210 mosmol/l.
Komentarze [0]