100 g proszku zawiera 13,8 g białka, 14,5 g tłuszczu (w tym 3,4 g kwasu linolowego, 350 mg kwasu a-linolenowego, 7,5 g MCT), 63,3 g węglowodanów (w tym 3,9 g laktozy), 1,8 g błonnika; witaminy: 350 µg wit. A, 0,65 mg wit. B1, 0,65 mg wit. B2, 0,42 mg wit B6, 0,8 µg wit. B12, 55 µg kwasu foliowego, 3,5 mg kwasu pantotenowego, 5,1 mg niacyny, 85 mg wit. C, 8,2 µg wit. D, 7,3 mg wit. E, 10 µg biotyny; składniki mineralne: 635 mg potasu, 405 mg wapnia, 340 mg chloru, 235 mg fosforu, 260 mg sodu, 55 mg magnezu, 5,2 mg żelaza, 3,4 mg cynku, 345 µg miedzi, 0,22 mg manganu, 86 µg jodu, 40 µg fluoru, 22 µg molibdenu, 13 µg chromu, 11 µg selenu. Wartość energetyczna 100 g proszku: 1847 kJ (439 kcal). Osmolarność: 250 mosmol/l.
Komentarze [0]