Wartość energetyczna w 100 ml: tłuszcz 5,4 g w tym: 3,8 g kwasy nasycone, 2,8 g MCT, 0,77 g kwasy jednonienasycone, 0,86 g kwasy wielonienasycone, 25,2 mg kwas arachidowy (AA), 25 mg kwas dokozaheksaenowy (DHA); 10,2 g węglowodany, w tym 2,7 g cukry, <0,10 g laktoza; 2,6 g białko, 0,09 g sół; 88 mg wit. A, 2,4 mg, wit. D, 2,7 mg wit. E, 6,7 mg wit. K, 0,15 mg tiamina, 0,2 mg ryboflawina, 0,8 mg niacyna, 0,8 mg kwas pantotenowy, 0,11 mg wit. B6, 16 mg kwas foliowy, 26,7 mg foliany, 0,3 mg wit. B12, 4 mg biotyna, 14 mg wit. C. Składniki mineralne i pierwiastki śladowe: 37 mg sód, 111 mg potas, 90 mg wapń, 45 mg fosfor, 9 mg magnez, 1,2 mg żelazo, 0,80 mg cynk, 0,075 mg miedź, 0,006 mg mangan, 6 mg molibden, 3,75 mg selen, 4 mg chrom, 19 mg jod;2 mg L-karnityna, 32,1 mg cholina, 25 mg inozytol, 7 mg tauryna, 3,6 mg nukleotydy. Osmoralność: 295 mOsmol/l.
Komentarze [0]