100 g granulatu zawiera 10,1 g białka, 56,3 g węglowodanów (w tym 34,9 g laktozy), 27,6 g tłuszczu (w tym 4,1 g kwasu linolowego i 0,5 g kwasu a-linolenowego); witaminy: 450 µg wit. A, 0,3 mg wit. B1, 0,4 mg wit. B2, 0,4 mg wit. B6, 1 µg wit. B12, 31 µg kwasu foliowego, 3 mg kwasu pantotenowego, 4 mg niacyny, 17 µg biotyny, 42 mg wit. C, 7 µg wit. D3, 4 mg wit. E, 21 µg wit. K1; składniki mineralne: 500 mg potasu, 480 mg wapnia, 340 mg chlorków, 250 mg fosforu, 250 mg sodu, 60 mg magnezu, 6,8 mg żelaza, 4,1 mg cynku, 350 µg miedzi, 45 µg jodu, 0,35 mg manganu, 20 µg chromu, 150 µg fluoru, 35 µg molibdenu, 11,5 µg selenu oraz 100 mg choliny, 10 mg inozytolu, 49 mg tauryny, 9 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 g: 2150 kJ (514 kcal). Osmolalność: 340-350 mosmol/kg H2O; osmolarność: 310-330 mosmol/l.
Komentarze [0]