100 g proszku zawiera: 22 g tłuszczy (42 En%) w tym 9,4 g kwasy nasycone, 7,7 g jednonienasycone, 4 g wielonienasycone, 56 g węglowodanów (47 En%) w tym 5 g cukry, 13,3 g równoważnika białka (11 En%), 0,71 g soli, 214 µg wit. A, 6,2 µg wit. D, 6,7 mg wit. E (a-TE/ET), 19 µg wit. K, 0,48 mg tiaminy, 0,95 mg ryboflawiny, 5,3 mg (9,0 mg NE/EN) niacyny, 1,9 mg kwasu pantotenowego, 0,48 mg wit. B6, 71,3 µg kwasu foliowego, 1,2 µg wit. B12, 14,3 µg biotyny, 47,5 mg wit. C, 285 mg sodu, 546 mg potasu, 437 mg chlorku, 428 mg wapnia, 309 mg fosforu, 66,5 mg magnezu, 5,7 mg żelaza, 5,2 mg cynku, 0,48 mg miedzi, 0,29 mg manganu, 21,4 µg molibdenu, 15,2 µg selenu, 7,6 µg chromu, 71,3 µg jodu, 95 mg choliny, 26,1 mg inozytolu, 15,80 L-karnityny, 31,45 mg tauryny. Osmolalność: 600 mOsmol/kg H2O. Wartość energetyczna: 1992 kJ / 475 kcal.
Komentarze [0]