100 g proszku zawiera: 25,6 g (47%) tłuszczy w tym 10 g kwasy nasycone, 11,5 g jednonienasycone, 4,2 g wielonienasycone w tym 3,36 g kwasu linolowego, 0,34 g kwasu a-linolenowego, 0,12 g kwasu arachidonowego, 0,12 g kwasu dokozaheksaenowego, 52,5 g (42%) węglowodanów w tym 4,6 g cukrów, 13,3 g (11%) równoważnika białka, 0,54 g soli, 431 µg wit. A, 11,8 µg wit. D, 11 mg (9,85 mg TE) wit. E, 52,7 mg wit. C, 44,5 µg wit. K, 0,59 mg tiaminy, 0,59 mg ryboflawiny, 4,09 mg (9,41 mg NE) niacyny, 0,48 mg wit. B6, 68,5 µg kwasu foliowego, 114 µg folianów, 1,38 µh wit. B1219,2 µg biotyny, 3,05 mg kwasu pantotenowego, 217 mg sodu, 540 mg potasu, 392 mg chlorku, 571 mg wapnia, 372 mg fosforu, 51,9 mg fosforu, 7,39 mg żelaza, 0,42 mg miedzi, 5,42 mg cynku, 0,049 mg manganu, 103 µg jodu, 11,3 µg molibdenu, 18,7 µg selenu, 10,8 µg chromu, 9,85 mg L-karnityny, 137 mg choliny, 110 mg inozytolu, 32 mg tauryny, 17,2 mg nukleotydów. Osmolalność: 340 mOsmol/kg H2O. Wartość energetyczna: 2062 kJ/493 kcal.
Komentarze [0]