Gotowa do użycia emulsja do inf. doż. 625 ml po zmieszaniu zawartości komór zawiera: z lewej górnej komory (roztw. glukozy): 99 g glukozy jednowodnej (90 g równoważne glukozie bezwodnej), 1,560 g sodu diwodorofosforanu dwuwodnego, 4,39 mg cynku octanu dwuwodnego; z prawej górnej komory (emulsja tłuszczowa): 12,5 g oleju sojowego rafinowanego, 12,5 g trójglicerydów średniołańcuchowych; z dolnej komory (roztwór aminokwasów): 2,06 g izoleucyny, 2,74 g leucyny, 2,49 g Lizyny chlorowodorku ( 1,99 g zawartość równ. lizyny), 1,71 g metioniny, 3,08 g fenyloalaniny, 1,59 g treoniny, 0,5 g tryptofanu, 2,26 g waliny, 2,37 g argininy, 1,48 g histydyny chlorowodorku jednowodnego ( 1,10 g zawartość równ. histydyny), 4,25 g alaniny, 1,32 g kwasu asparaginowego, 3,07 g kwasu glutaminowego, 1,45 g glicyny, 2,98 g proliny, 2,63 g seryny, 0,732 g sodu wodorotlenku, 0,237 g sodu chlorku, 0,157 g octanu sodu trójwodnego, 2,306 g octanu potasu, 0,569 g octanu magnezu czterowodnego, 0,390 g wapnia chlorku dwuwodnego; elektrolity [mmol]: 33,5 sodu, 23,5 potasu, 2,65 magnezu, 2,65 wapnia, 0,02 cynku, 30 chlorku, 30 octanu, 10 fosforanu; zawartość aminokwasów [g]: 35,1; zawartość azotu [g]: 5; zawartość węglowodanów [g]: 90; zawartość tłuszczów [g]: 25.
Komentarze [0]