100 g proszku zawiera: 16,2 g równoważnika białka (białko jest niepełne, gdyż nie zawiera fenyloalaniny), 26 g tłuszczu (w tym 4 g kwasu linolowego, 340 mg kwasu a-linolenowego, 175 mg kwasu arachidonowego, 88 mg kwasu dokozaheksaenowego), 51 g węglowodanów; wit.: 460 µg RE wit. A, 1 mg wit. B1, 1 mg wit. B2, 1 mg wit. B6, 2 µg wit. B12, 10 mg NE niacyny, 3,8 mg kwasu pantotenowego, 100 µg kwasu foliowego, 38 µg biotyny, 9,5 µg wit. D3, 6,7 mg a-TE wit. E, 60 mg wit. C, 40 µg wit. K; składniki mineralne: 660 mg wapnia, 440 mg fosforu, 240 mg sodu, 560 mg potasu, 430 mg chlorków, 66 mg magnezu, 9,6 mg żelaza, 8,6 mg cynku, 0,86 mg miedzi, 0,38 mg manganu, 76 µg jodu, 14,1 µg selenu oraz 124 mg choliny, 86 mg inozytolu, 30 mg tauryny, 51 mg L-karnityny. Wartość energetyczna 100 g preparatu: 2090 kJ (500 kcal). Osmolarność 320 mOsm/l.
Komentarze [0]